فرهنگ و اوقات فراغت در فرانسه ۱
چگونگی زندگی در فرانسه 13th دسامبر 2007موزه ها و بناهای تاریخی
حدود ۷۰۰۰ موزه در فرانسه وجوددارد که جمعیتی بالغ بر دهها میلیون بازدید کننده را در سال جلب می کند. موزه لوور، کاخ ورسای و موزه اورسی خود به تنهایی پذیرای جمعیتی حدود ۱۵ میلیون نفر در سال هستند. اکثر شهرستانها نیز دارای یک یا چند موزه اند. از طرف دیگر بیش از ۱۵۰۰ اثر تاریخی برای بازدید عموم آزاد است که که قریب به ۸ میلیون نفر بازدید کننده را در سال جذب می کنند. برج ایفل با میلیون بازدید کننده، بیش از همه آنها مورد بازدید قرار می گیرد.
نهایتاً اینکه حدود ۳۸۰۰۰ ساختمان (بنا) نیز با عنوان آثار تاریخی اعلام شده از طرف وزارت فرهنگ فرانسه مورد حفاظت قرار دارند.
موزه های ملی غالباً روزهای سه شنبه تعطیل می باشد. باید اطلاعات لازم را در مورد ساعات کار هر موزه را کسب نمود.
فستیوالها
سراسر سال به ویژه فصل تابستان، برگزاری مراسم و برنامه های فرهنگی و جشنها نشانگر سنت وآداب و رسوم و تنوع ناحیه یی در جشنهای عامه در فرانسه است.
به عنوان مثال :
فستیوال نقاشی آنگولم در ژانویه ، جشنواره اینترنت در ماه مارس، بهار موزه ها (آوریل)، فستیوال موزیک بورژ در ماه آوریل، جشن موسیقی(۲۱ ژوئن)، جشن سینما (ژوئن) و فریای نیم (ژوییه)، جاز در مارسیاک (ژوییه)، اورکاییها در بلفور (|وییه)، پاریس محلات تابستانی (ژوییه-اوت)، جشنواره سینمای بلفور entrevue (نوامبر)، ترانسموزیکال در رن(دسامبر) …
سینما
در فرانسه که سینماتوگراف را در سال ۱۸۹۵ اختراع کرد، هنر سینما بسیار پویا و فعال است. ۱۴۸ فیلم در سال ۱۹۹۸ ساخته شده است (رتبه دوم جهانی را در سرمایه گذاریهای سینمایی).
از طرف دیگر، سینماگران فرانسه به همراه سینماگران اتحادیه اروپا بیش ازپیش به فیلمهای مشترک (محصول مشترک) روی آورده اند. علیرغم رقابتی که تلویزیون با هنرسینما دارد، سینما قریب به ۱۷۰ میلیون را در سال ۱۹۹۸ در ۴۶۰۰ سالن سینما و سالنهای چند منظوره دیگر جذب نموده است.
سینماهای هنری و تجربی ، کلوپهای سینمایی دانشگاهی و سینماتکها در صدد شناساندن تنوع سینمای قدیم و معاصر اند و غالباً فستیوالها و رویدادهای سینمایی را برگزار می کنند. بلیط سینما ۷ تا ۸ یورو و تعرفه دانشجویی با تخفیف، ۴ تا ۵ یورو می باشد.
تئاتر-اپرا
سالانه بیش از ۵۰۰۰۰ اجرای تئاتر در تئاترهای ملی، مراکز ملی هنرهای دراماتیک و سالنهای عمومی وخصوصی برگزار می گردد و حدود ۸ میلیون تماشاگر تئاتر را به خود جلب می کند. در کنار سالنهای بزرگ تئاتر پاریس و اطراف آن ، سالنهای شهرهای دیگر و فستیوالهای مشهوری مانند Avignon، اخیراً شاهد ظهور و توسعه بیش از ۱۰۰۰ مرکز مستقل تئاتری هستیم.
تمامی شهرهای بزرگ فرانسه یک اپرا دارند که در آن نمایشهای رقص، کنسرت و اپرای کلاسیک ومدرن اجرای می شوند. قیمت بلیط های تئاتر بستگی به برنامه مورد اجرا و موقعیت صندلی در سالن اجرا داشته و از ۱۰ تا ۶۰ یورو متغیر است. همه این مراکز برای دانشجویان تخفیف قائل می شوند و فرم اشتراک نیز ارائه می کنند. در بسیاری از شهرها نیز صندلی های نیم بها به صورت روز فروش ارائه می گردد. برای کسب اطلاعت بیشتر به دفاتر توریسم مراجعه نمایید.
موسیقی
کشور فرانسه ۱۶۲۰۰ هنرمند در رشته موسیقی و آواز بوده و ۲۵۰ فستیوال موسیقی، هنر موسیقی دراماتیک تغزلی و رقص و نزدیک به ۸۷۰۰ هنرمند واریته دارد. جدای از هنرمندان مشهورتری که در سالنها و کلوپها مشهور اجرای برنامه می کنند، گروههای مختلف دیگری نیز وجود دارند که در فستیوالها و در کافه ها و سالنهای کوچکتر برنامه خود را ارائه می کنند. در این زمینه سایتهای مختلف و زیادی نیز در اینترنت وجود دارد.
کتاب
در سال ۱۹۹۸ ، تعداد ۴۷۱۶۸ عنوان کتاب منتشر گردیده که ۲۴۵۱۴ عنوان آن جدید و ۲۲۶۵۴ عنوان تجدید چاپ بوده اند و ۴۱۵ میلیون جلد کتاب هم در همین سال و توسط ۳۱۱ ناشر به فروش رسیده است. نشر کتب با قطع جیبی شیوه اقتصادی تر برگزیده ناشران است که کتاب را با مبلغی معادل ۶ یورو در اختیار عموم قرار می دهد.
با وجود سوپرماکتهای فروش کتاب و صفحه (fnac) کتابفروشیهای محلات در سراسر کشور فرانسه بسیار فعالند.
-برگزاری نمایشگاههای متعدد و مختلف کتاب در شهرستانها و در پاریس نشانگر علاقه وافر فرانسویها به کتابخوانی می باشد.
کتابخانه ها
در فرانسه، به غیر از کتابخانه های موسسات آموزشی، ۸۴ کتابخانه بین دانشگاهی و مراکز اسناد تخصصی وجود دارند که غالباً متصل به بانکهای داده بین المللی هستند.
همچنین تعداد ۲۰۰۰ کتابخانه پذیرای عموم می باشند.
ثبت نام در کتابخانه های محلی رایگان می باشد. دریافت کارت کتابخانه که با استفاده از آن امکان استفاده از کلیه کتابخانه های شهر وجود دارد پس از ارائه ۲ سندی که مؤید مسکن شما می باشد امکان پذیر است. این کتابخانه ها سرویس های سمعی و بصری مانند نوار، CD، کاستهای ویدئویی نیز ارائه می نمایند .
ثبت نام باید هر سال تجدید شود. بسیاری از کتابخانه ها سایت اختصاصی اینترنت دارند.
برگرفته ازسایت دفتر فرهنگی سفارت فرانسه در تهران
مطالب مرتبط
۹ پاسخ برای فرهنگ و اوقات فراغت در فرانسه ۱”
پاسخی بنویسید
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید، دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به نوشته ی بالا باشد. اگر حرف دیگری دارید و یا قصد پرسیدن سوال دارید، از قسمت ارتباط با ما استفاده کنید.
14th دسامبر 2007 در ساعت 7:31 ق.ظ
سلام . شرمنده من دیگه ندونستم کجا میشه سوال کرد ، همینجا سوالم رو مطرح میکنم .
* من ۱۷ سال دارم و تابستون ۸۷ دیپلم تجربی میگیرم . میخواستم بدونم که آیا برای من مقدور هست که برای ادامه تحصیل به فرانسه بیام ؟ یعنی میشه با مدرک دیپلم هم برای تحصیل به فرانسه اومد یا نه ؟ من ابتدا میخواستم برای ادامه تحصیل به مالزی یات هند برم ولی اینطور که در وبلاگ شما خوندم ، مثل اینکه فرانسه بهتره و همچنین وضعیت دانشگاه ها … یکسری اطلاعات در مورد گرفتن پذیرش برای کسی که دیپلمش رو گرفته باشه و فرصت کافی رو هم داشته باشه برای خدمت وظیفه … شاید تا اسفند ۸۷ . خلاصه از گرفتن پذیرش تا زندگی و درس خواندن و زبان و اینها رو برام توضیح بدید … ممنون
.
15th دسامبر 2007 در ساعت 11:44 ب.ظ
سلام به امین گل گلاب؛
عزیز خوب که هستی؟دست گلت درد نکنه.خوشم میاد که فقط به مسائل آموزشی نمی پردازی؛مسائل فرهنگی رو هم در سایتت بهشون پرداختی.بابا دمت گرم.
به نظر من و حتی تمام ملت دنیا فرهنگ ماهیت و جوهر یک ملت و کشور است.
متاسفانه در ایران کمتر به این مقوله اهمیت داده میشه!اما فرانسه دقیقا عکس ایران!
هفته گذشته شباهنگام در رادیو استاد موسوی استاد به نام نی در خاطره ای که با گروه کامکارها به فرانسه داشت می گفت:ما کارمان بود هر روز ساعت ۷ تا ۸ صبح برای دانش آموزان مدرسه ای برنامه اجرا کنیم.من به مسئول برنامه ها یک روز معترض شدم وگفتم این بچه ها از موسیقی آنهم سنتی ایرانی چه میفهمن؟مسئول مدرسه در این امور که یک خانم فرانسوی بود متوجه اعتراض من شد.او بر گشت به فرانسوی به من گفت:دلیل این کار این است که این بچه ها وقتی بزرگ شدن بفهمن نی ساز ملی ایرانیان است.تار,سه تار,عود وغیره همین طور.
امین جان ببین اونها چه جوری روی فرهنگ دیگر کشورها کار میکنن!تازه چه برسه به فرهنگ کشور خودشون که از جون مایه میزارن!
در هر صورت ممنون.اگه باز وقت کردی از این کارا بکن.
16th دسامبر 2007 در ساعت 12:40 ب.ظ
سلام امین جان من چند تا سوال داشتم
۱٫مکاتبه با دانشگاه را از کی باید شروع کرد ؟
۲٫برای فوق لیسانس چطور می توان بورس گرفت ؟
۳٫امتحان دلف در ایران برگذار می شود ؟
۴٫گرفتن ویزا چقدر زمان می برد و اقدام برای آن از ایران است یا خیر ؟
ممنونم بابت جوابی که میدی
موفق باشی .
16th دسامبر 2007 در ساعت 12:42 ب.ظ
سلام امین جان
مرسی از جوابت.
16th دسامبر 2007 در ساعت 8:47 ب.ظ
سلام اقا امین من لیسانس فیزیک دارم و می خواستم در گرایش صنایع یا مدیریت ادامه تحصیل بدم .
من چه طوری می تونم خیلی سریع برای اونجا اقدام کنم و باید چه کار کنم غیر از زبان که فرموده بودید .
این مکاتبه ای که با دانشگاه های اونجا باید انجام بشه که فرمودید به چه صورت هست؟؟؟؟؟
خواهش می کنم من رو راهنایی کنید .
ممنون از سایت خوبتون
لطف کنید مثل قبل جوابدوستان رو که میدید در سایت بذارید تا سوالات ما هم رفع بشه با سپاس فراوان ز شما دوست عزیز
16th دسامبر 2007 در ساعت 10:25 ب.ظ
خیلی خوش حالم بخشی به اسم نکات مهم گذاشتی واقعا لازمه که همه بدونن مدینه فاضله ایی در کار نیست .
اسمون همه جا یکرنگ هست
موفق باشید
4th دسامبر 2008 در ساعت 5:47 ق.ظ
سلام امین جان من ۱ سالیه که از اطلاعاتی که میدی بهره میبرمmerci bqp
من دانشجوی ترم آخر ادبیات فرانسه هستم.سوال من ازت اینه که منی که مدرک TCF B1وDELF B1دارم . من حتما باید B2بگیرم یا لازم نیست. من شنیدم موقع ویزا دادن اذیت میکنن. سوال دومم اینه که آیا میشه از دانشگاه انتقالی گرفت مثلا از فلان دانشگاه تو شهر متز بیای لیل. اگه میشه مراحلش چقدر طول میکشه؟
با تشکر فراوان و موفقیت روز افزون.
3rd می 2009 در ساعت 10:31 ق.ظ
man dar reshteye omran dar mikhonam mikham bedonam mitonam foghamo dar reshteye sinam bekhonam ?
man 4 ta filme kotaham sakhtam va agar mitonam bayad chikar konam?
11th می 2009 در ساعت 12:21 ق.ظ
سلام
من فاطمه هستم .لیسانس فرانسه دارم .می تونی به من کمک کنی تا فرانسه رو عالی صحبت بکنم.اگه کمکم کنی ممنون می شم.آدرس من http://[email protected]