انواع مسکن دانشجویان در فرانسه
چگونگی تحصیل در فرانسه 31st اکتبر 2007 خوابگاههای دانشگاهی
مدیریت این خوابگاهها که معمولاً در شهرکهای دانشگاهی یا در شهر هستند به عهده مراکز فعالیتهای دانشگاهی و آموزشی CROUS است. این خوابگاهها شامل اتاقهای مبله حدود ۱۰ تا ۱۲ مترمربع با دستشویی، دوش و ظرفشویی مشترک می باشند. ضمناً آشپزخانه و سالن مطالعه و سالن جلسات عمومی نیز در اختیار می باشد. بعضی از این خوابگاهها دارای خدمات ویژه مانند نظافت بخشهای عمومی، تعویض ملحفه ها ، نگهبانی دائمی و … متوسط اجاره این خوابگاهها بین ۱۲۰ تا ۳۰۰ یورو در ماه است.
این مسکن ها بر حسب موازین اجتماعی اعطا می شوند. گرفتن اتاق در خوابگاه دانشجویی به خصوص در شهر پاریس بسیار مشکل است. زیرا که این خوابگاهها در واقع برای دانشجویان بورسیه و در درجه اول برای دانشجویان بورسیه دولت فرانسه در نظر گرفته شده اند.
خوابگاههای دانشجویی خصوصی
این خوابگاههای خصوصی به منظور استفاده دانشجویان در شهرهای بزرگ ایجاد شده است که در سالهای اخیر و به منظور جبران کمبود خوابگاههای دانشجویی توسعه یافته است. این خوابگاهها شامل سوییتهای مبله و مجهز (شامل آشپزخانه کوچک با ظرفشویی یا بدون آن، حمام، کابینت و …) و فضاهای عمومی شامل کافه تریا، سالن ویدئو و تلویزیون، سالن جلسات ، بخش تهیه فتوکپی و ماشینهای لباسشویی اتوماتیک … می باشد. اجاره این سوئیتها تابع مقررات رهن و اجاره بخش خصوصی بوده و با انعقاد قرارداد اجاره که شامل ودیعه نیز می باشد قابل اجرا است که این وجه ضمانت در پایان قرارداد در صورتی که شرایط مسکن هنگام تخلیه مانند روز اول تحویل باشد و آسیبی به مسکن نرسیده باشد به مستاجر مسترد می گردد.
در بعضی از این خوابگاهها در صورتی که قرارداد اجاره حداقل برای مدت یکسال باشد هزینه های برق و مالیات مسکن برعهده دانشجو است.
مبلغ اجاره نیز در پاریس بین ۵۹۰ تا ۶۸۶ و در دیگر شهرها بین ۴۰۰ تا ۶۸۶ یورو متغیر است.
مسکن شخصی
برای دانشجویان، این نوع اجاره مسکن (حتی به صورت یک اتاق یا یک سوئیت مبله) منوط به ارائه وثیقه ای از سوی والدین می باشد که ضامن پرداخت اجاره است. به طور کلی درآمد اعلام شده این مبلغ باید ۴ برابر اجاره بها باشد. هزینه هایی مانند پست، نگهبان، نظافت بخشهای عمومی که مجموعاً حدود ۵۰ یورو می شود، به اجاره بها نیز اضافه می گردد.
در آگهی های مسکن عبارت CC نشانگر این است که هزینه های شارژ در قیمت اجاره قید شده حساب شده است. در صورتی که این عبارت CC در آگهی های مسکن قید نشده بود مبلغ شارژ ماهانه را سوال نمایید.
مسکن مربوط به بخش خصوصی را می توان از طریق بنگاههای معاملات ملکی یا مستقیماً از طریق مالکین و آگهی آنها در روزنامه اجاره نمود.
اجاره مسکن از یک خانواده
یکی دیگر از راههای تهیه مسکن که بیشتر مناسب اقامتهای کوتاه مدت است، اجاره یک اتاق مبله در یک خانواده است. شکلهای مختلفی از این نوع اجاره وجود دارد مانند: با صبحانه، یا بامکان استفاده از آشپزخانه و …
در تمامی موارد، خواسته های مالکین می تواند متغیر باشد (وثیقه یا پیش پرداخت یک ماه اجاره) یا محدودیتهایی شامل دعوت دوستان، سرو صدا و… اجاره ماهانه نیز در پاریس بر حسب شکل اجاره می تواند بین ۸۰۰ تا ۱۰۵۰ یورو متغیر باشد. عموماً اجاره ماهانه در شهرستان نصف اجاره در پاریس است.
هتلها
سکونت در هتل با توجه به قیمت ۴۸ یورو برای هر شب فقط می تواند یک راه حل موقتی باشد. البته بعضی از هتلها برای اقامتهای یک ماهه یا بیشتر تعرفه های ارزانتری را اعمال می کنند.
بعضی مفاهیم کلیدی
اشتراک برق و گاز فرانسه EDF.GDF و خدمات مخابراتی:
اشتراکهای برق، گاز و مخابرات به نام افراد صادر می شود وبه همین منظور درخواستهای اشتراک باید به نام مستاجر باشد. این درخواستها پس از تحویل مسکن در دفاتر ذیربط مستقر در محل زندگی شما قابل ارائه است و در کمتر از یک هفته اشتراک شما وصل خواهد شد.
حق اشتراک برق: ۲۰/۴ یورو در ماه
حق اشتراک گاز: ۲ یورو در ماه
حق اشتراک تلفن: ۴۹/۱۰ یورو در ماه
اجاره نامه
قراردادی است که با موجر منعقد می گردد و طرفین آنرا امضا می کنند. مستاجر نسخه ای از اجاره نامه نگه می دارد که مدرک سکونت و مبلغ آن است.
-هزینه های تنظیم اجاره نامه به عهده مستاجر بوده و مدت اجاره، مبلغ اجاره، هزینه های شارژ، زمان اطلاع تخلیه، میزان وثیقه و شرایط تمدید اجاره در اجاره نامه قید می شود.
صندوق کمکهای خانوادگی
اداره درخواستها و پرداخت کمک هزینه مسکن، خانوادگی، تک والد، … را به عهده دارد.
نشانیهای لازم در شهرداری شهر یا منطقه سکونتتان موجود است.
www.caf.fr
وثیقه
برای اجاره مسکن، معمولاً وثیقه ای معادل ۳/۱ ارزش مسکن از سوی موجر به عنوان تضمین (عموماً از والدین) مطالبه می شود.
وجه الضمان
مبلغی است که به عنوان ضمانت از مستاجر هنگام عقد قرارداد اخذ می گردد و در پایان آن در صورتی که به مسکن مورد قرارداد خسارتی نرسیده باشد به مستاجر مسترد می شود.
قبض برق / تلفن
قبوض برق و تلفن هر دوماه یکبار شامل حق اشتراک و مبلغ میزان مصرف ارسال می شود این قبوض را نزد خود نگهدارید زیرا این قبوض مدرک سکونت و نشانی شما هستند.
مالیات مسکن
هرموجر یا مستاجری در تاریخ اول ژانویه هر سال باید مالیات مسکن خود را بپردازد. مبلغ این مالیات بستگی به محل سکونت شما داشته و می تواند تا بیش از ۲ ماه اجاره بها افزایش یابد.
این مالیات که به منظور تامین بودجه شهر دریافت می شود یک سال کامل را در بر می گیرد.
اظهارنامه های مالیاتی حدود ۱۵ اکتبر ارسال می شوند و مالیات را باید قبل از ۱۵ دسامبر پرداخت نمود..
اعلام قبلی مبنی بر تخلیه مسکن (مورد اجاره)
عبارت از حداقل مدت زمانی است که مستاجر باید تصمیم خود درباره تخلیه مورد اجاره را به موجر اعلام نماید.ه این موضوع در اجاره نامه قید شده است. غالباً این زمان ۳ ماه است و می توان با مذاکره آن را به یک ماه تقلیل داد (مانند معرفی مستاجر جانشین).
عدم رعایت این امر از سوی مستاجر، حتی اگر مورد اجاره را تخلیه نموده باشد، او را موظف به پرداخت مبلغ کرایه تا پایان قرارداد می نماید
رسید پرداخت اجاره بها
پس از پرداخت هرماه از اجاره، موجر رسید پرداختی به مستاجر ارائه می کند. این رسید مدرک سکونت در مراحل اداری است.
کمکهای مسکن
هر دانشجوی خارجی می تواند از امکانات کمک اجتماعی مسکن ALS تحت شرایط زیر بهره مند گردد:
– داشتن یک مجوز اقامت معتبر
– سکونت در منطقه ای که بیش از ۱۰۰۰۰۰ سکنه دارد.
– درآمد فرد بیش تر از سقف لازم درآمد برای درخواست کمک نباشد.
– مساحت مسکن نباید کمتر از ۹ مترمربع برای یک نفر تنها نباشد و ضمناً دارای سیستم گرمایش، انشعاب آب و دستشویی (حتی روی پاگرد) باشد.
درخواست مورد نظر باید به صندوق کمکهای خانوادگی محل سکونت ارائه شود.
مبلغ آن می تواند تا ۵۰% اجاره شما با سقف ۱۶۳ یورو در پاریس و ۱۴۰ یورو در شهرستانها باشد به محض استقرار در مسکن این درخواست را ارئه کنید.
برگرفته از سایت دفتر فرهنگی سفارت فرانسه در تهران
مطالب مرتبط
۲۱ پاسخ برای انواع مسکن دانشجویان در فرانسه”
پاسخی بنویسید
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید، دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به نوشته ی بالا باشد. اگر حرف دیگری دارید و یا قصد پرسیدن سوال دارید، از قسمت ارتباط با ما استفاده کنید.
31st اکتبر 2007 در ساعت 12:27 ب.ظ
سلام امین خان. از وقتی که برای پاسخ میزاری خیلی ممنون.
من سوالات دوستان و جوابهای شما رو خوندم. یک سرس سوالات هست که اگه کمکم کنید ممنون میشم.
من و خانم فوق لیسانس هستیم ایشون لیسانس عمران و فوق محیط زیست دارند. از دانشگاه دولتی.
منم لیسانس صنایع از دانشگاه دولتی و فوق EMBA از دانشگاه آزاد.
هر دو مون شاغلیم ۸-۹ سال. یک کوچولوی ۸ ماهه هم داریم. اما سئوالات.
۱-آیا مهم است که مدرکت از آزاد باشه یا دولتی؟
۲- میشه هر رشته ایی که مایل بود خوند؟
۳- برای آودن ÷سر کوچلوم به فرانسه مشکلی ایجاد نمیشه؟
۴- سابقه کار نفت و گاز دارم ، فکر میکنید بشه براحتی کار پارت تایم پیدا کنم؟
۵-آیا دانشگاهی هست در فرانسه که دکتری مدیریت پروژه (project managment) بده؟
۶-هزینه خانوادگی اگر تو یه شهر کوچیک باشه فکر میکنید چقدره؟
۷-آیا پسرم هم می تونه از امانات مهد کودک و… بطور مجانی استفاده کنه؟
۸- آیا میشه وسط تحصیل به دانشگاه های داخلی انتقال گرفت؟
۹- در ایام تحصیل در فرانسه phd چه مدت میشه در ایران بود؟یعنی رفت و آمد کرد؟
پیشاپیش خیلی ممنونم از جوابهایی که خواهی داد
موفق باشی.
1st نوامبر 2007 در ساعت 5:45 ب.ظ
سلام. ممنونم از اینکه به وبلاگم سر زدید و خوشحالم که خوشتون اومد. ببخشید که من اینقدر دیر جواب میدم. سرم این روزها اینقدر شلوغه که نگو و نپرس !راستی عکسهارو نتونستم ببینم
1st نوامبر 2007 در ساعت 11:18 ب.ظ
سلام آقا امین
من خیلی خوش شانسم که با وبلاگ شم آشنا شدم
امین جان من یکی دو تا سئوال دارم اگر لطف کنی و پاسخ بدهید خیلی سپاسگزار خواهم شد.
امین جان من دانشجوی علوو سیاسی در دانشگاه آزاد هستم و خوب البته معدل خیلی خوبی هم ندارم حدود ۱۵ اما واقعاً اگه از خودم تعریف نکرده باشم از بچه هایی که معدل ۱۹ دارن اطلاعاتم تو رشته خودم بیشتره و یکی دوتا هم مقاله در مجلات ایران دارم
امین جان بزرگترین آرزوی زندگی من درس خواندن در دانشگاه سوربن هست می خواستم ببینم آیا من شانسی برای پذیرفته شدن در این دانشگاه یا یک دانشگاه خوب فرانسه دارم؟
و اینکه نقش معدل در پذیرش چقدر مهم هست؟البته من زبان فرانسه را هم تا حدودی بلدم و دارم مدرک دلف هم می گیرم؟
حالا می خواهم واقعاً بگی آیا شانسی دارم یا نه؟
بسیار سپاس
شاد و سربلند باشی
1st نوامبر 2007 در ساعت 11:56 ب.ظ
سلام آقا امین
ببخشید یک سئوال دیگه هم داشتم که یادم رفت بپرسم
اقا امین میشه به طور کامل نحوه ی دریافت پذیرش از دانشگاه های فرانسه را برام توضیح بدهید؟
هرچند پاسخ شما را به آن شخصی که حقوق خوانده بود من نیز خواندم اما لطف کنید کاملتر جوابم را بدهید و اینکه آیا می توانم از هم اکنون اقدام نمایم
و در ضمن من که دانشجوی لیسانس هستم و برای فوق لیسانس می خواهم برم اونجا آیا باید پروژه ای تحقیقی با یک استاد فرانسوی به عنوان پروژه ی مستر بردارم ؟
خواهش می کنم دقیقاً توضیح بده چگونه باید این کار را بکنم و این اساتید فرانسوی را چگونه می توانم بیابم و چگونه می توانم آن ها را قانع کنم تا با من همکاری کنند؟
merci à vous
آقا امین اگه به من کمک کنی یه عمر دعات می کنم
4th نوامبر 2007 در ساعت 8:48 ب.ظ
امین جان دست مریزاد به این می گن یه اطلاعات کاردرست .شاد باشی
9th نوامبر 2007 در ساعت 1:23 ب.ظ
امین جان سلام
از شما بسیار سپاس که جوابمو دادید
انسان هایی مانند شما در این جهان خیلی کمیاب هستند
1st دسامبر 2007 در ساعت 10:55 ب.ظ
salam
barat ghablan ham soalamo goftam ke albate bishtaresho inja didam . vali amin jan chetori mitonam ghabl az omadan be france maskanamo az irana reserve konam . rahi barash hast . vaghti omadam bedonam oja bayad beram?
13th دسامبر 2007 در ساعت 9:39 ب.ظ
سلام فقط یه توصیه با آقا کیارش!
شرایط شما برای ادامه تحصیل تو فرانسه کمی سخته، سعی کن قبل از رفتن خوب تحقیق کنی!
۸-۹ سال سابقه کار و فوق لیسانس یعنی سن شما باید ۳۳-۳۲ باشه! دانشجویان فرانسوی ۲۷-۲۸ دکترا شون رو اگه اهل درس باشن می گیرن!
برای همین پیدا کردن بورس با شرایط شما مشکله چون اینجا تا ساپورت مالی نباشه (از هر نوع: بورس خارجی، فرانسوی یا پروژه استاد) استاد و تحصیلات تکمیلی قبول نمی کنن به شما پذیرش بدن.
اگه خیلی برای فرانسه جدی هستین، حداقل باید ۵-۶ ماهی زبان بخونین!
کار پیدا کردن هم سخته مخصوصاً اگه زبان بلد نباشی تازه فقطی دانشجوی دکتری باشی باید حداقل روزی ۷-۸ ساعت توی لبو کار کنی مثل ایران نیست!
برای امیر آقا: بون کوغاژ اوک سو بلاگ، ژو تو کومغوند بین کغ ژه ده کستیون کم سا تو له ژوغ!!!
23rd دسامبر 2007 در ساعت 8:55 ق.ظ
درود بر شما امیر جان من دانشجو فوق لیسانس حقوق دانشگاه ازادم در ضمن وکیل هستم برای دکترا میخام بیام فرانسه استراسبورگ به نظرت من تا ۲ سال دیگه ۲۹ سالمه و با ۳۰۰۰۰ یورو میتونم چند ماه کار نکنم؟ در ضمن من ادمی فوق العاده قانع و سازگارم و تا ۲ سال دیگه زبان فرانسه رو کامل میشم در ضمن من از ایران ماهی ۲۰۰ تا ۳۰۰ یورو حمایت میشم حداقل نظرت چیه میتونم بیام یا باید بیشتر سرمایه بزارم؟
25th ژانویه 2008 در ساعت 4:49 ب.ظ
سلام
از آشنایی با شما خوشحالم
یاس قدوم
با تبادل لینک موافقی؟
27th ژانویه 2008 در ساعت 10:08 ق.ظ
سلام
خسته نباشید
می خواستم بدونم چطور میشه بورسیه یک دانشگاه فرانسوی شد.
من لیسانس ربان فرانسه از دانشگاه ازاد دارم .متشکرم
13th فوریه 2008 در ساعت 2:54 ب.ظ
سلام
من پیشدانشگاهی تجربی هستم مهر ۸۷ ویزای تحصیلی صادر میشه آیا میتونم رشته مهندسی بخونم توی یک شهر با ماهی ۳۰۰ هزارتومان درامد از ایران
متشکرم
16th فوریه 2008 در ساعت 4:33 ب.ظ
salam
dar javabe 12 nashenas
eenja hodoodan mahi 700 tooman kame kame ehtiyaj dari ke age ye khoonehe arzoon ba keraye 400£ betooni paida koni
baraye ghaza ham mahi 150£ lazem dari
mahi 40£ ham baraye keraye otoboos
doroste ke sazemanhaee baraye keraye khooneh ye meghdari komak mikonana vali age karte eghamatet tarikhesh tamam beshe bayad hodoodan chahar mah sabr koni ta kartet biyad ke tooye een chahar mah ,tamame kerayaro bayad bepardazi.
eenja sakhtihaye khase khodesho daare jodaye az ghorbato gharibi
dar morede reshte ham har reshtee doost dashte bashi mitooni bekhooni vali bayad chanta az darsaye payaro gozaroonde bashi
mohandesiye chi mikhay bekhooni ta tooye site barat negah konam begam che darsaee mikhad?
dar zemn hade aghal CHAR panj mah ham bayad zaban khoonde bashi
age soali dashti be emailam befrest
[email protected]
sae mikonam behet javab bedam
enshala ke movafagh beshi
va betooni be irane aziz khedmat koni
22nd فوریه 2008 در ساعت 10:31 ق.ظ
سلام .
۱)فوق العاده ممنونم ازت بابت اطلاعاتی که درباره تحصیل در فرانسه نوشتی.واقعا مفید و عالی بودند.
۲)من فارغ التحصیل مترجمی فرانسه از دانشگاه عتامه طباطبایی و دانشجوی ترم اول ارشد همین رشته در دانشگاه تهران هستم.دیگه هم نمی خوام ادامه بدم چون دانشگاه اینجا اصلا برام مفید نیست و فقط تایم هدر میدم.دارم اقدام میکنم بیام فرانسه.
۳)اگه فرصت داشتی ممنون میشم یه سری اطلاعات درباره رشته هایی که من میتونم بخونم بهم بدی البته میدونم هر چیزی میشه خوند اما منظورم اینه که کدوم مفیدتر هست در ضمن برادرم استرالیا زندگی میکنه منم بعداز تحصیلم در فرانسه میرم اونجا لطفا این موضوع رو هم تو راهنماییتون در نظر بگیرید که رشته ایی که میخونم به درد اونجا هم بخوره.
۴)یک دنیا ممنون.
22nd فوریه 2008 در ساعت 10:32 ق.ظ
سلام .
۱)فوق العاده ممنونم ازت بابت اطلاعاتی که درباره تحصیل در فرانسه نوشتی.واقعا مفید و عالی بودند.
۲)من فارغ التحصیل مترجمی فرانسه از دانشگاه عتامه طباطبایی و دانشجوی ترم اول ارشد همین رشته در دانشگاه تهران هستم.دیگه هم نمی خوام ادامه بدم چون دانشگاه اینجا اصلا برام مفید نیست و فقط تایم هدر میدم.دارم اقدام میکنم بیام فرانسه.
۳)اگه فرصت داشتی ممنون میشم یه سری اطلاعات درباره رشته هایی که من میتونم بخونم بهم بدی البته میدونم هر چیزی میشه خوند اما منظورم اینه که کدوم مفیدتر هست در ضمن برادرم استرالیا زندگی میکنه منم بعداز تحصیلم در فرانسه میرم اونجا لطفا این موضوع رو هم تو راهنماییتون در نظر بگیرید که رشته ایی که میخونم به درد اونجا هم بخوره.
۴)یک دنیا ممنون.
13th مارس 2009 در ساعت 8:40 ق.ظ
سلام خسته نباشی خوشحال شدم یه نفر پیدا شده به این جور سوالها جواب میده.
همون طور که میدونی فرانسه قطب حقوقی جهان محسوب میشه
۱_من فارق التحصیل رشته رشته فقه وحقوق هستم ودر حال تحصیل ارشد حقوق خصوصی ممنون میشم یک سری اطلاعات برای مقطع دکتری <مدت زمان تحصیل.اقدامات لازم برای ورود به سوربون.و هر دانشگاه معتبر حقوقی.نمراتی که باید بگیرم و معدل ارشد.و هزینه ها و …..برام بذاری
۲_در ضمن بعد از فراغت از تحصیل ملزم به خدمت (تدریس در فرانسه) هستیم یا نه؟؟
پیشاپیش ممنون و منتظر جوابت هستم
11th سپتامبر 2010 در ساعت 2:45 ق.ظ
[…] عادات جالب فرانسوی […]
8th فوریه 2011 در ساعت 11:03 ق.ظ
سلام من ۱۸ سالمه قصد تحصیل در یه ک شور خارجو دارم که بتونم از پس مخارجش بر بیام یه جایی تو سایتت درمورد خوابگاه جوانان نوشته بودی ۱۶یورو روزانه که می شه ماهی ۷۶۲۰۰۰ که این فقط خرج خوابگا می خواستم بدونم که خرج خوابگاه با خرج زندگی در یک ما مثلا لباس و غذا و تفریحات چقدر می شه چون از چیزی که توی سایت گفتین بیشتر می شه یا من اشتباه متوجه شدمخواشا خرچ کلی خوابگاه وخرج زندگی در یک ماه رو بهم بگید چون می خوام برای سال دیگه برنامه ریزی کنم
19th سپتامبر 2011 در ساعت 10:38 ق.ظ
salam
man chand ta soal dashtam mitoonam behetoon zangbezanam?
agar emkan dare mitoonid tele sabet behem bedid
merci
1st اکتبر 2011 در ساعت 12:47 ق.ظ
سلام . من از دوستانی که در فرانسه تحصیل میکنند خواهشمندم که تماسی با ایمیل بنده داشته باشند تا بتوانم جزئیات مربوط به آنجا را جویا شوم . در صورت امکان دوستان متأهل
6th دسامبر 2011 در ساعت 11:17 ق.ظ
سلام میخواستم بپرسم ایا خوابگاههای فرانسه مختلط هست یا جدا هستند؟