بیمه دانشجویی در فرانسه
چگونگی زندگی در فرانسه 14th سپتامبر 2010یکی از نکاتی که همیشه برای مهاجرت به یک کشور جدید باید در نظر گرفته شود، مسئله بیمه درمانی است. در کشور فرانسه یک بیمه عمومی وجود دارد که حدود ۷۰ درصد هزینه های ویزیت دکتر و داروخانه (بعضی از داروها را کمتر پرداخت میکند) و بیمارستان را جبران میکند. به این معنی که در زمان ویزیت دکتر شما پول را پرداخت کنید و بعد ۷۰ درصد آنرا طبق تعرفه دولتی به حساب شما واریز میکنند.
در مورد دندانپزشکی تنها موردی که توسط بیمه عمومی پوشش داده میشه، هزینه درمان است. مثلا اینکه عصب کشی کرده باشید یا دندانی را پر کرده باشید. اما اگر بعد از عصب کشی بخواهید دندان را روکش کنید باید کلیه هزینه را از جیب خودتان بدهید یا اینکه یک بیمه تکمیلی گران داشته باشید تا آنرا پوشش دهد.
بیمه تکمیلی :
برای بیمه تکمیلی شرکتهای زیادی وجود دارند که بسته های بسیار متنوعی را پوشش می دهند. بیشترین تفاوت در مورد میزان پوشش هزینه های دندانپزشکی و چشم است. مثلا چنین هزینه هائی معمولا برای یکبار در سال پوشش داده میشه. اگر شما یک دندان را روکش کنید هزینه آنرا تا اندازه قابل قبولی برای یکبار در سال پرداخت میکنند ( اگر بیمه خوبی داشته باشید ) و در دفعات بعد طبق تعرفه دولتی ۳۰ درصد را پرداخت میکنند. برای روشن شدن مسئله یک مثال میزنم. هزینه روکش دندان حدود ۴۰۰ یورو بود که تعرف دولتی رقمی در حدود ۱۰۷ یورو تعیین شده بود. طبق صحبتی که با شرکت بیمه و دوستان فرانسوی داشتم، این تعرفه دولتی در هیچ مرکزی درمانی در فرانسه اجرا نمیشود. برای همین تفاوت بین ۱۰۷ یورو و ۴۰۰ یورو را باید شخص بیمار بدهد. اما از آن ۱۰۷ یورو را ۷۰ درصد را بیمه عمومی بر میگرداند و ۳۰ درصد را بیمه تکمیلی.
البته روش برگرداندن پول هم جالبه. شما اول کلیه هزینه ها را به دکتر پرداخت میکنید. مدارک شما بصورت خودکار در سیستم بیمه عمومی هم ثبت میشه ( کارت درمانی شما به سیستم مرکزی وصل است ). بعد از مدتی ۷۰ درصد شما به حساب بانکی شما واریز میشه. یک هفته بعد رسیدی دریافت میکنید (از طریق پست) که نشان میده چقدر بیمه عمومی به شما پرداخت کرده است. این رسید را برای شرکت بیمه تکمیلی ارسال میکنید تا آنها در هفته های آینده ۳۰ درصد بقیه ( تعرفه دولتی ) را به حساب شما بریزند.
نکته ۱: بیمه درمانی عمومی یا همان ۷۰ درصد برای همه افرادی که در فرانسه زندگی میکنند رایگان است. شما فقط بایستی اجازه اقامت در فرانسه را داشته باشید تا کارت درمانی اینجا را بگیرید. برای این کار به اداره ی بیمه منطقه ی خود به نام Assurance Maladie مراجعه کنید.
نکته ۲: امکان اینکه شما یک بیمه تکمیلی حداقل را بصورت مجانی بگیرید وجود دارد. در صورتیکه درآمد شما کم باشد (زیر ماهی ۷۰۰ یورو)، دولت هزینه بیمه تکمیلی شما را هم پرداخت میکند. این نوع بیمه به نام CMU شناخته می شود و ویژه ی ۲۸ سال به بالا هست. برای این بیمه هم به اداره ی Assurance Maladie مراجعه کنید.
نکته ۳: دانشجویانی که سال اول ورودشان به فرانسه هست و بالای ۲۸ سال دارند، به Assurance Maladie مراجعه و درخواست بیمه عمومی و CMU را باهم میدهند. این افراد گواهی ۷۵۰۰ یورو یا معادل اون رو که به سفارت در هنگام درخواست ویزا دادند، به عنوان revenue یا درآمد سال گذشته اعلام کنند.
نکته ۴: برای دانشجویانی که زیر ۲۸ سال باشند بیمه های تکمیلی خاصی (از طریق دانشگاه) وجود دارد که هزینه آن بسیار کم است. در حدود سالی ۱۰۰ یورو برای یک نفر. این رقم با هزینه ماهیانه ۴۰-۵۰ یورو بصورت عادی اصلا قابل قیاس نیست. یک فرد عادی برای بیمه تکمیلی باید در حدود سالی ۶۰۰ یورو پرداخت کنه.
مطالب مرتبط
۷ پاسخ برای بیمه دانشجویی در فرانسه”
پاسخی بنویسید
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید، دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به نوشته ی بالا باشد. اگر حرف دیگری دارید و یا قصد پرسیدن سوال دارید، از قسمت ارتباط با ما استفاده کنید.
15th سپتامبر 2010 در ساعت 12:29 ق.ظ
با سلام و خسته نباشید
من فوق لیسانس رشته مطالعات زنان که از گرایشات علوم اجتماعی است از دانشگاه تهران هستم. قصد دارم برای مقطع دکتری به پاریس برم. ولی برای اینکه تصمیم قطعی بگیرم چند سوال در این خصوص داشتم که اگر جواب بدید ممنون می شم.
-وضعیت این رشته اونجا چه جوریه؟آیا چنین رشته ای یا مشابه اونو دارن که من بتونم بخونم؟
-برای اخذ پذیرش از دانشگاه در مقطع دکتری نیاز به ارائه مدرک زبان فرانسه هست؟ یعنی جزو مدارک باید این مدرک را هم ارائه بدیم؟
-آیا در این مقطع دانشجوها بورسیه می شن؟ یعنی هزینه تحصیل و هزینه زندگی توسط دولت پرداخت می شه؟ و با اون هزینه میشه تو پاریس زندگی کرد؟(چون من چند دوست در پاریس دارم به همین دلیل روی این شهر تاکید دارم)
-من متاهل هستم و اگر من ویزای تحصیلی بگیرم شوهرم هم میتونه با من بیاد؟
– و سوال آخر اینکه وقتی درسم تموم بشه راهی وجود داره که بتونیم اقامت بگیریم و اونجا بمونیم، مثلاً از طریق کار یا …..؟
خیلی خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.
15th سپتامبر 2010 در ساعت 2:49 ق.ظ
به سلام
خوبی آقا امین گل!!
حالا ما سراغ شما رو نگیریم شما نباید…..
کجایی؟
نرفتی که؟
15th سپتامبر 2010 در ساعت 8:39 ق.ظ
سلام
با یه مطلب جدید به روزم خوشحال میشم سر بزنی و از نظراتت استفاده کنم
15th سپتامبر 2010 در ساعت 1:57 ب.ظ
سلام
ممنون میشم اگر دانشگاه هنر که رشته گرافیک ، ارتباط تصویری و یا new media داره برای مقطع مستر (ترجیحا به زبان انگلیسی) معرفی کنی… 🙂
پیشاپیش ممنون
22nd سپتامبر 2010 در ساعت 7:01 ب.ظ
سلام آقا امین
ممنون از وبلاگ خوبتون !
من یه چندتایی سوال داشتم .
آیا به نظر شما از همین فردا ( یک مهر ۱۳۸۹ ) مناگر بشینم و شروع کنم زبان فرانسه خوندن می تونم با این حساب که هیچی از این زبان نمی دونم یه مدرک برای پذیزش لیسانس بگیرم ؟
تو این یک سال ( وحالا ۲ سال ) امکان داره دانشگاههای فرانسه پولی بشه ؟چند درصد اجتمال داره ؟
شما دانشگاه دولتی که رشته های هنر رو ارائه میدن رو می تونید به من معرفی کنید ؟ تو هر شهری ! رشته ی عکاسی مخصوصا !
به نطر شما برای لیسانس با یه رزومه ی خوب میشه یه فاند کوچولو و یا حتی خوب گرفت ؟
ممنون میشم جواب بدین …
1st اکتبر 2010 در ساعت 3:58 ق.ظ
سلام بازم بابت اطلاعات خوبت منون
9th جولای 2011 در ساعت 5:02 ب.ظ
با سلام
من فوق لیسانس حسابداری هستم می خواستم شرایط بورسیه در کشور فرانسه ، پاریس ، کلاً کشورهای اروپایی را بدونم. میخواستم بدونم صحت داره که می گن خانم های مجرد نمی تونن به کشور های خارجی برای تحصیل برن .اگر به ایمیلم جواب بدین خیلی ممنون می شم.قربان شما.