مهمترین اقدامات بعد از ورود به فرانسه
چگونگی زندگی در فرانسه 29th می 2014برای هموطنان عزیزی که در انتظار ویزاشون جهت ورود به فرانسه هستند، مطلب مفیدی رو آماده کردم که میتونند در کنار نوشته ی قبلی ام (تمام نکات مهم قبل از عزیمت به فرانسه) همه ی شرایط رو قبل از عزیمت آماده کنند، اینجوری وقتی وارد فرانسه میشوند خیالشون از کارهای اداری که معمولا تو فرانسه زیاد هست، راحت میشه.
مهمترین اقدامات بعد از ورود به فرانسه به این شرح است:
۱٫ گواهی مسکن: اولین کاری که به محض رسیدن به فرانسه و مستقر شدن در خوابگاه و یا خانه باید انجام دهید، گرفتن گواهی مسکن یا attestation de logement از صاحب خانه و یا مسئول خوابگاه است.
شما برای اغلب کارهایی که در فرانسه انجام میدهید به گواهی مسکن یا احتیاج دارید و توصیه میکنم چندین کپی از این گواهی مخصوصا در ماههای اول همیشه همراهتان باشد.
۲٫ گرفتن گواهی اشتغال به تحصیل و ثبت نام در دانشگاه: بعد از ورود به فرانسه، باید به دانشگاه محل تحصیل رفته و رسما ثبت نام کنید، بعد از ثبت نام، کارت دانشجویی و گواهی اشتغال به تحصیل به شما داده میشود، آن را از دانشگاه بگیرید و حتما از آنها کپی تهیه کنید. شما برای خیلی از کارها به کپی کارت دانشجویی احتیاج دارید، برای همین بهتر است آن نیز همراهتان باشد.
۳٫ باز کردن حساب بانکی: با همراه داشتن پاسپورت، گواهی مسکن و گواهی اشتغال به تحصیل یا کارت دانشجویی میتوانید به هر کدام از شعب بانکی فرانسه مراجعه کنید و در آنها حساب باز کنید.
بعضی از بانکها تسهیلاتی برای دانشجوبان و یا افراد زیر ۲۶ سال دارند، بنابراین میتوانید در انتخاب بانک مورد نظر با سایر دانشجویان مشورت کنید (راهنمای گشایش حساب بانکی). بهترین و ارزانتزین بانک ها برای دانشجویان بانک LCL و پست بانک هستند.
صدور کارت بانکی در فرانسه آنی نیست، و زمانی حدود ۱-۲ هفته نیاز دارد، بنابراین حتما در روزهای اول برای گرفتن کارت بانکی اقدام کنید.
حتما بعد از باز کردن حساب بانکی RIB یا Relevé d’Identité Bancaire را از بانک بگیرید و همیشه چند کپی از آن را همراه خود داشته باشید.
۴٫ کارت مترو- اتوبوس – قطار: دانشجویانی که در پاریس زندگی میکنند، میتوانند کارت ماهانه مترو را آنی و از دفاتر مترو، دریافت کنند، همچنین میتوانند این کارت را آنلاین درخواست بدهند و بعد از طریق دستگاههای شارژ آن را به صورت هفتگی، ماهانه و یا سالانه شارژ کنند.
دانشجویانی که زیر ۲۶ سال سن دارند، میتوانند فرم imagine R را از باجه های اطلاعات مترو دریافت کنند و بعد از پر کردن آن، فرم را به همراه RIB، عکس و کپی کارت دانشجویی به آدرس روی پاکت، بفرستند.
داشتن این کارت علاوه بر قیمت پایینتر نسبت به کارتهای شارژ معمولی، شامل تخفیف از فروشگاه ها و یا رستورانهای مختلفی هم میشود
از آنجا که دریافت کارت imagine R سی روز زمان میبرد، حتما توصیه میشود در این ۳۰ روز برای خرید بلیط، به جای خرید بلیط تکی، بسته های ۱۰ تایی خریده شود که به مراتب قیمت آن ارزانتر میشود. در صورتی که در شهر دیگری زندگی می کنید، حتما نسبت به خرید کارت اتوبوس یا مترو اقدام کنید.
۵٫ اداره مهاجرت یا OFII: بعد از دریافت ویزا، سفارت فرانسه در تهران، فرمی برای دریافت Titre de séjour به شما میدهد، شما باید این فرم را به همراه کپی پاسپورتتان برای آدرسی که درهمان فرم نوشته شده بفرستید، بعد از گذشت چند روز این سازمان به شما وقت میدهد و برای انجام معاینات پزشکی فراخوانده میشوید.
برای اینکار شما به یک تمبر ۶۰ یورویی احتیاج دارید که اطلاعات چگونگی تهیه آن را به شما اعلام میکنند.
بعد از آن برگه Titre de séjour در پاسپورت شما چسپانده میشود ، تا قبل از دریافت آن نمیتوانید مسافرت کنید و یا از فرانسه خارج شوید، همچنین ۳ ماه بعد از ورودتان فرصت دارید تا اینکار را انجام دهید.
۶٫ کمک هزینه مسکن یا caf: حتما در ماههای اول ورودتان برای دریافت کمک هزینه مسکن و یا CAF اقدام کنید، برای اینکار باید با داشتن اطلاعات بانکی و به صورت آنلاین از طریق سایت اداره ی کف ثبت نام کنید.
CAF یا Caisse d’allocations familiales شرایط شما و خوابگاه یا مسکنتان را میسنجد و براساس آن، بخشی از کرایه ماهانه خوابگاه را به شما پس میدهد، این روند ماهها طول میکشد، اما شامل اجاره ماههای قبل و از روز ورود شما به فرانسه، هم میشود.
۷٫ پرونده دانشجویی: برای دریافت ارز دانشجویی شما به برگه اشتغال به تحصیل تائید سفارت ایران احتیاج دارید، برای اینکار باید ابتدا در سفارت ایران پرونده دانشجویی داشته باشید.
اینکار با داشتن مدارکی که در سایت سفارت آمده و پر کردن فرم سفارت انجام میگیرد، بعد از آن سفارت برگه اشتغال به تحصیل شما را مهر میکند و شما میتوانید از آن برای دریافت ارز دانشجوییی استفاده کنید.
با داشتن پرونده دانشجویی شما میتونانید سالانه یک بار از تخفیف ۵۰% رفت و برگشت هواپیمایی ایران ایر برخوردار شوید، برای اینکار هم باید به سفارت ایران مراجعه کنید.
صدور پرونده دانشجویی ۱-۲ هفته طول میکشد و رایگان است. همچنین دانشجویانی که در پاریس نیستند میتوانند مدارک خودشان را برای سفارت پست کنند.
مطالب مرتبط
۶ پاسخ برای مهمترین اقدامات بعد از ورود به فرانسه”
پاسخی بنویسید
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید، دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به نوشته ی بالا باشد. اگر حرف دیگری دارید و یا قصد پرسیدن سوال دارید، از قسمت ارتباط با ما استفاده کنید.
29th می 2014 در ساعت 8:46 ب.ظ
دررررررررررود و سپاس
منتظر آپدیت بودیم:)
5th ژوئن 2014 در ساعت 5:59 ق.ظ
ﻣﻤﻨﻮﻥ ﺍﺯﺍﻃﻼﻋﺎﺗﺖ..سپاس
5th جولای 2014 در ساعت 2:34 ب.ظ
با سلام.من سال دیگه لیسانسم رو از دانشگاه علامه در رشته جامعه شناسی می گیرم.قصد دارم برای فوق لیسانس رشته ی هنر( نقاشی یا دکوراسیون) در پاریس بخونم.دانشگاه آمریکایی پاریس مد نظرم هست.می خواستم شرایط بورسیه شدن و میزان هزینه ی زندگی در پاریس رو بدونم؟ و این که من انگلیسی زبونم و قصد دارم در دانشگاه انگلیسی تحصیل کنم باز هم داشتن مدرک زبان فرانسه لازم هست یا نه؟؟ ممنونم،پاینده باشید
11th جولای 2014 در ساعت 2:25 ق.ظ
سلام من موفق شدم از دانشگاه سربن پزیرش بگیرم .یکی هست اینجا من و راهنمایی کهالان باید چه کار کنم . ممنون
23rd آگوست 2014 در ساعت 2:22 ب.ظ
من هم سوربن برای دکترا هم سوالی بود در خدمتیم.
18th آگوست 2016 در ساعت 7:11 ق.ظ
سلام برای پذیرش دکتری دانشگاههای سوربن چیکار باید کرد