تحصیل در رشته های پزشکی در فرانسه
پزشکی در فرانسه, چگونگی تحصیل در فرانسه 11th سپتامبر 2013با توجه به درخواست های متعدد دوستان برای راهنمایی تحصیل در رشته های پزشکی، یک مطلب کلی و جمع و جور براتون آماده کردم، که قسمتی از اون به کمک آقای میردامادی (موسسه آرتا دانش) گردآوری شده، توجه داشته باشید که قبلا در سه پست ویژه در این زمینه توضیح داده بودم که تقاضا می کنم در صورتی که واقعا علاقه مند به این رشته هستید، این سه مطلب رو هم حتما مطالعه بفرمایید:
تحصیل برای پزشکان عمومی ، پزشکان متخصص
دوره های دکترای پزشکی ، دندانپزشکی وداروسازی در فرانسه
یادآوری چند نکته کلی و مهم:
• کلیه دانشگاه های کشور فرانسه دولتی و تحصیلات در آنها برای دانشجویان فرانسوی و خارجی به صورت رایگان می باشد.
• کلیه دانشگاه های فرانسه مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران می باشند. (به سایت وزارت خانه های فوق الذکر مراجعه فرمائید.)
• تمامی دانشجویانی که از سفارت فرانسه در تهران روادید دانشجوئی دریافت می دارند (چه با پذیرش زبان فرانسه و چه با پذیرش دانشگاهی) پس از ورود به کشور فرانسه و ثبت نام در مراکز زبان و یا دانشگاهی کارت اقامت یکساله دانشجوئی دریافت می نمایند. کارت اقامت همه ساله با ثبت نام مجدد در دانشگاه یا موسسات آموزش عالی توسط اداره پلیس فرانسه تمدید می گردد.
• در طول مدت تحصیل، دانشجویان خارجی از کلیه تسهیلات مانند بیمه کامل، بلیط نیمه بها برای خدمات عمومی (رستوران دانشگاه، اتوبوس، مترو، قطار، سینما و …) مانند دانشجویان فرانسوی استفاده می نمایند.
اطلاعاتی مختصر پیرامون کنکور رزیدنسی دانشگاه های فرانسه:
باید دانست که دواطلبین خارجی یا فرانسوی تنها ۲ نوبت حق شرکت در این کنکور مشکل را دارند.
با توجه به سطح بالای علوم پزشکی و آموزش رشته های مختلف تخصص پزشکی در دانشگاه های فرانسه و بویژه نظر به جایگاه و اعتبارخاص مکتب پزشکی این کشور دردنیا و همچنین اعطاء امتیازات مختلف توسط دولت فرانسه به دانشجویان و بویژه پرداخت حقوق ماهانه به پزشک یا داروساز در حال گذراندن دوره تخصص، این کنکوراز اعتبار و معروفیت ویژه ای در بین پزشکان جوان کشورهای مختلف برخوردار می باشد و پزشکان جوان ایرانی در دو دهه اخیر موفقیت های چشم گیری با قبولی بویژه در رشته های مشکل آن را بدست آوردند.
این کنکوربزبان فرانسه برگزار می شود و شامل ۲ مرحله تستی چند جوابه و تشریحی است. لازم است داوطلبین خارجی خود را بر اساس رفرانسها و منابع پزشکی و داروسازی فرانسه برای شرکت در آن آماده سازند. کل دوره های شاخه ی پزشکی در سه سیکل خلاصه می شود:
سیکل اول: یک تا دو سال طول میکشد. برای رشته های پزشکی دندانپزشکی و مامایی مشترک است. در پایان هر سال یه کنکور سراسری برگزار میشود. اگه دوبار در کنکور سال اول مردود شوید دیگر امکان ادامه تحصیل نیست. همینطور برای غیراروپاییها سهمیه محدودی وجود دارد (نهایتاً هشت درصد صندلیهای در هر دانشکده) مگر اینکه نمره آخرین دانشجوی خارجی بیشتر یا مساوی آخرین دانشجوی فرانسوی پذیرفته شده باشد. به عبارت دیگر، اگر در انتهای لیست قبولیها باشید ممکن است در اثر این محدودیت هشت درصد نتوانید ادامه بدید.
بعد از قبولی در کنکور یا سیکل دوم: چهار سال طول میکشد. در سه سال آخرش ماهی بین ۱۲۴ تا ۲۷۰ یورو کمک هزینه میگیرند. برای گذراندن این سیکل باید امتحانهای تئوریک و نظری در زمینههای مختلف را قبول شوید. ۳۶ ماه کارآموزی در بخشهای مختلف بیمارستان بروید، در طول سه سال ۳۶ کشیک بدید (هر کشیک ۲۵ یورو دریافت میکنید) و در سمینارهای اجباری شرکت کنید. در پایان این دوره مدرک certificate de synthese Clinique et therapeutique دریافت میکنید.
سیکل سوم: باید در کنکور سراسری Epreuves Nationales classantes شرکت کنید و اگر قبول شوید، میتوانید یکی از ۱۱ گرایش ممکن را انتخاب کنید که یکی از آنها پزشکی عمومی است. که این انتخاب گرایش و محل آن با توجه به نمره کسب شده است. اگر وارد ۱۰ گرایش دیگر غیر از پزشکی عمومی شوید دورههایش بین ۴ یا ۵ سال طول میکشد در نهایت مدرک (Diplome d’etude spesialisees (DES دریافت میکنید. ولی اگر وارد پزشکی عمومی شوید، دوره شما سه سال طول میکشد و به صورت گذراندن دورههای بیمارستانی تمام موقت شامل کارآموزیهای ۶ ماهه در زمینههای مختلف است. دریافتی شما در سال اول ۱۳۳۶ یورو در ماه و تا ۲۰۵۲ یورو در سال سوم بالا میرود. برای هر کشیک هم ۱۱۵ تا ۱۲۶ یورو به شما پرداخت میشود. بدین ترتیب، فارغ التحصیل شدن به عنوان پزشکی عمومی در فرانسه ۹ سال زمان طول میکشد.
پزشکان متخصص:
ارائه پرونده ثبت نام در دوره های فوق تخصص پزشکی (در کلیه رشته های داخلی و جراحی) جهت اخذ دانشنامه :
« Diplôme de Formation Médicale Spécialisée Approfondie »
ثبت نام در این مقطع هرساله تا قبل از ۱۵ ژانویه انجام میگیرد و دارا بودن مدرک زبان فرانسه TCF سطح ۴ یا B2 الزامی است. در صورت پذیرفته شدن پرونده توسط کمیسیون گزینش در دانشگاه های فرانسه، پزشک متخصص از ابتدای سال تحصیلی ضمن ثبت نام در دوره فوق تخصص در دانشگاه به استخدام بیمارستانهای دانشگاهی CHU در آمده و در ازای معالجه بیماران فرانسوی حقوق ماهانه دریافت داشته و از کلیه مزایای دانشجوئی بهره مند میگردد.
مطالب مرتبط
۴۴ پاسخ برای تحصیل در رشته های پزشکی در فرانسه”
پاسخی بنویسید
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید، دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به نوشته ی بالا باشد. اگر حرف دیگری دارید و یا قصد پرسیدن سوال دارید، از قسمت ارتباط با ما استفاده کنید.
15th سپتامبر 2013 در ساعت 2:52 ب.ظ
سلام
اگر ممکنه راجع به علوم آزمایشگاهی و نحوه ی ادامه تحصیل آن و گرایش هایی که داره هم مطلبی بنویسید
علوم آزمایشگاهی هم از زیرمجموعه های پزشکیه اما متاسفانه من چیزی که به کارم بیاد پیدا نکردم
26th سپتامبر 2013 در ساعت 9:23 ق.ظ
با عرض سلام و ادب
من دارم تخصص بیماریهای عفونی میخونم و البته هنوز ۳ سال دیگه باید بخونم
شنیدم بعضی از هم رشته ای های من فلوی آلرژی از فرانسه گرفتن که در ایران وجود نداره
من هیچ اطلاع نداشتم که تحصیلات در فرانسه رایگان هست
اطلاعا ت خوبی اینجا نوشته بودین ممنون
29th اکتبر 2013 در ساعت 1:50 ب.ظ
سلام
من دانشجوی بینایی سنجی تهرانم
برای ادامه تحصیل در فرانسه می توانم رشته پزشکی بخونم در دانشگاه معتبری؟؟؟
اگر نه برای ادامه تحصیل در رشته خودم چطور؟؟/
ممنون می شم که اطلاعات کامل و دقیقی برام بفرستید
11th نوامبر 2013 در ساعت 1:34 ق.ظ
میشه لطفا راجع به دندانپزشکی هم یه توضیحی بدین ممنون
15th نوامبر 2013 در ساعت 6:20 ق.ظ
سلام من ۲۰سالم هست دوست دارم توی رشتهی دندون توی فرانسه درس بخونم.ولی اونقدر نمی تونم هزینه کنم .می خواستم ببینم می شه بورس بشم.چه جوری می شه؟می تونید کمکم کنید؟
8th ژانویه 2014 در ساعت 9:00 ق.ظ
سلام و خسته نباشید
ممنون از پست ها
شما راجع به کالج ها و یا مدارس پرستاری اطلاعات یا لینکی دارین؟
شرایط سنی و زبانی رو می خواستم بدونم
با سپاس
18th آوریل 2014 در ساعت 4:07 ق.ظ
با سلام
ممنون از سایتتون اگه ممکنه در مورد تحصیل در مقطع ارشد بهداشت محیط به من اطلاع بدین که میتونم در این مقطع در فرانسه ادامه تحصیل بدم
لطفا جواب رو به ایمیلم بفرستین با تشکر از شما
5th می 2014 در ساعت 1:25 ب.ظ
سلام من دانشجوی ارشد مامایی هستم شنیدم فرانسه میشه از مامایی پزشکی یا حتی تخصص زنان خوند میخواستم بدونم چقدر واقعیت داره و شرایطش چیه .ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
4th جولای 2014 در ساعت 3:22 ق.ظ
سلام
اگر ممکنه راجع به علوم آزمایشگاهی و نحوه ی ادامه تحصیل آن و گرایش هایی که داره هم مطلبی بنویسید
10th جولای 2014 در ساعت 10:31 ق.ظ
دوستان کسی دلیل رایگان بودن دانشگاهارو میدونه چیه؟
باید یعد از اتمام تحصیل واسشون کار کرد؟
این ایمیلمه اگه کسی میدونه لطفا جوابمو بدید : [email protected]
1st آگوست 2014 در ساعت 4:54 ب.ظ
سلام می خواستم بدونم شرایط بورس دندان پزشکی در فرانسه هست ممنون می شم اگه پاسخ بدین.
2nd سپتامبر 2014 در ساعت 3:06 ق.ظ
سلام من توی دانشگاه شهید بهشتی درس می خونم می خواستم بدونم می تونم برای گرفتن دکترا برم فرانسه به زبان فرانسه هم کاملا آشنا هستم.
14th دسامبر 2014 در ساعت 3:11 ق.ظ
با سلام میخواستم بدونم برای ادامه تحصیل در فرانسه مدرک دیپلم باید معدل خاصی داشته باشه یا نه؟ واینکه لیست کلی شهر ها و دانشگاه های موجود در فرانسه رو ایمیل کنید متشکرم
2nd ژانویه 2015 در ساعت 6:04 ب.ظ
دانشجوی سال ۳ دندانپزشکی بلاروسم آیا میتونم انتقالی بگیرم فرانسه
6th ژانویه 2015 در ساعت 11:00 ق.ظ
دانشجوی سال اخر هوشبری هستم میخواستم بدونم درباره ادامه تحصیل در رشته پزشکی در فرانسه کسی که مدرک زبان نداره بعد ورود به فرانسه چقد دوره زبانش طول میکشه وبعدش باید برای ورود به دانشگاه کنکور داد ودر طول تحصیل باید باید برای وردو به مراحل بعدش مثل ایران ازمون علوم پایه داد
20th مارس 2015 در ساعت 10:05 ق.ظ
سلام ،من دندان پزشک هستم و برای ادامه تحصیل در مقطع تخصص باز هم نیاز به ٣ امتحان مذکور هست؟
17th آوریل 2015 در ساعت 7:50 ب.ظ
با عرض سلام
من فارغ التحصیل رشته میکروبیولوژی هستم اما قصد دارم در کشور فرانسه پزشکی بخونم متاسفانه معدل پیشم خیلی پایینه ؟آیا با داشتن مدرک زبان میشه باز هم پذیرش گرفت؟آیا راهی هست که بشه جبران کرد لطفا کسی راهنماییم کنه ممنون
26th اکتبر 2015 در ساعت 5:27 ق.ظ
سلام دوست عزیز لطفآ ایمیل بزنید
14th نوامبر 2015 در ساعت 3:11 ق.ظ
سلام وعرض خسته نباشید بخاطر مطالب مفیدتون …
من دانشجوی رشته ی مهندسی بیوتکنولوژی هستم و قصد دارم رشته ی تاریخ رو در مقطع ارشد ادامه بدم در فرانسه …آیا باید از لیسانس شروع کنم یا میتونم بعداز آزمون، مقطع ارشد تاریخ رو دنبال کنم ؟ممنون
23rd نوامبر 2015 در ساعت 9:01 ق.ظ
سلام دوستان من رشته رادیولوژی (تکنولوژی پرتوشناسی)خوندم لطفا منو در مورد رشتم و شرایط کار وادامه تحصیل در اونجا راهنمایی کنید. وباتوجه به اینکه رشته ی ما جزمشاغل پرخطردر ایران محسوب میشه ایا امتیازی نسبت به رشته های دیگه داره یانه؟؟؟؟؟؟
23rd ژانویه 2016 در ساعت 12:22 ب.ظ
با سلام وخسته نباشید
ببخشید سوالی داشتم!!!!
آیا برای ورود اولیه ب دانشگاه جهت تحصیل در رشته پزشکی امتحان ورودی دیگه ای ب جز مدرک زبان فرانسه لازمه؟؟؟؟؟؟؟
باید چ شرایطی داشته باشی تا بخوای با دیپلم تحربی پزشکی بخونی؟؟؟
ممنون میشم اگه حواب بدید
20th می 2016 در ساعت 11:50 ق.ظ
باسلام وخسته نباشید.
ببخشید میتونید شرایط تحصیل در فرانسه رو برام کامل توضیح بدید اینکه درقبال تحصیل رایگان بعد از اتمام درس باید براشون کار کرد یامنیتونیم برگردیم؟مدرک زبان فرانسه داشته باشیم؟شرایط وآزمون ورودی و….؟!
23rd می 2016 در ساعت 2:31 ب.ظ
سلام
من دانشجوی سال اخر رشته سلولی مولکولی هستم ، میخواستم در فرانسه رشته دندان پزشکی بخونم متاسفانه معدل پیشم زیاد مطلوب نیست چطور میتونم اقدام کنم و اینکه ایا مدرکی که میگیرم قابل معادل سازی هست یا خیر ؟
ممنون میشم کمکم کنین.
23rd ژوئن 2016 در ساعت 8:48 ق.ظ
سلام. من ارشد زبان فرانسه خوندم. چطور میتونم واسه دندانپزشکی اقدام کنم. از کجا باید شروع کنم و هزینه هاش چزور هست. معدل دیپلمم هم ۱۹و ۳۰صدم بود. مرسی
14th جولای 2016 در ساعت 2:49 ق.ظ
با سلام من ارشد عکاسی می خوام بخونم و زبان فرانسه و در ضمن ویزای ۲ ساله شینگن دارم البته یک سال دیگه مونده لطفا راهنمیی می کنید. سپاس
24th نوامبر 2016 در ساعت 11:26 ق.ظ
دوستان عزیز هیچ یک از مدارک رشته های پزشکی و پیرا پزشکی خارج از حوزه شنگن در فرانسه قابل قبول و قابل معادل سازی نیست و هر جه خوندید باید دوباره کنکور ورودی بدهید و از اول شروع کنید
9th دسامبر 2016 در ساعت 1:25 ب.ظ
دوستان عزیز من با رجوع به سایتهای چند دانشگاه فرانسوی متوجه شدم که کنکور دروس مشترک پزشکی (پزشکی ،داروسازی،دندان پزشکی) در سال اول ورود به دانشگاه بار اول در پایان ترم اول که حدودا پانزده هفته است و بار دوم در پایان ترم دوم برگزار می شود
از تعداد داوطلبان هر دانشگاه حدود یک سوم در کنکور اول و یک سوم در کنکور دوم حذف می شوند و تنها یک سوم باقیمانده به دوره ی بعد راه پیدا میکنند. البته این اعداد بسته به تعدادداوطلبان نام نویسی شده در هر دانشگاه متغیر است.
همچنین کنکور دوم ،کنکور مشخص کننده ی گرایش نهایی میباشد. و تعداد پذیرش های دانشگاه برای هر رشته متفاوت است مثلا پذیرش نهایی پزشکی غالبا از دندان پزشکی و داروسازی بیشتر است.
خود داوطلبان نام نویسی شده در سال اول ازین سال تحت عنوان سال طاقت فرسا یاد میکنند چرا که حجم مطالب کنکور بالا و زمان محدود است وپذیرش یک فرانسوی هم سخت است چه برسد به پذیرش یک غیر فرانسوی که تنها ۸ درصد پذیرش یک دانشگاه فرانسوی به اتباع بیگانه اختصاص می یابد. و مسئله دوم تسلط کامل به زبان فرانسه می باشد چرا که شرکت در کلاس های سال اول مستلزم تمرکز و درک مفاهیم .در کلاس و یادداشت برداری سریع از مطالب عنوان شده در کلاس ها میباشد .
23rd مارس 2017 در ساعت 8:07 ق.ظ
با سلام
من ۳۱ سالمه دو تا سوال داشتم
۱٫برای کنکور ورودی رشته های پزشکی یا دندانپزشکی شرایط سنی هم وجود داره؟
۲٫اگر در یکی از رشته های علوم پزشکی لیسانس داشته باشیم و بخواهیم وارد پزشکی یا داندانپزشکی بشیم در اینصورت شرایطش چگونه هست؟اگه میشه یه توضیح مختصر بدین
با تشکر
23rd مارس 2017 در ساعت 8:08 ق.ظ
البته منظور ازین سوالا در کشور فرانسه هست نه ایران
5th ژوئن 2017 در ساعت 3:30 ب.ظ
سلام… من دانشجوی ترم شیش پرستاری هستم میخواستم بدونم برای تحصیل در رشته پزشکی ما هم باید ازمون پایه بدیم و اینکه معدل هم شرطه یا ن؟
11th آگوست 2017 در ساعت 12:33 ق.ظ
سلام ببخشید بازار کار پزشکی در فرانسه چه طوره
6th ژانویه 2018 در ساعت 11:47 ب.ظ
سلام.خواستم بدونم برای اینکه تو رشته ی شیمی تجزیه در کنکور قبول بشی و بتونی بورسیه فرانسه رو بگیری چه رتبه ای لازمه؟؟؟
17th ژوئن 2018 در ساعت 4:16 ب.ظ
سلام
رشته های پیراپزشکی همچون فیزیوتراپی و اپتومتری(بینایی سنجی) و داروسازی بسیار مناسب تر از پزشکی هستند.
22nd ژوئن 2018 در ساعت 12:22 ب.ظ
سلام
من دانشجوی فیزیوپات پزشکی ام
میتونم برای ادامه ی پزشکی برم فرانسه؟؟ شرایطش چجوریه؟؟؟
24th ژوئن 2018 در ساعت 3:50 ق.ظ
Salam
Hanoz kesi inja has?!
27th ژوئن 2018 در ساعت 12:28 ب.ظ
[…] منبع mastersportal study topuniversities diplomatie campusfrance studying-in-france iranianfrance estahbanatymiestudy etudfrance mehrilaw iranianlc uniabroad وزارت علوم […]
10th جولای 2018 در ساعت 3:57 ق.ظ
با سلام
لطفا در رابطه ی رشته ی حقوق راهنمایی بفرمایید که مدت زمان ان در فرانسه چند سال هست؟ و برای پذیرش باید چه مراحلی رو طی کنیم
10th جولای 2018 در ساعت 5:30 ق.ظ
سلام میشه به طور کلی شرایط اپلای و نحوه پذیرش و شرایط تحصیل و هزینه های تحصیل رو بگید
27th جولای 2018 در ساعت 4:22 ق.ظ
سلام میشه ظرفیت پذیرش دندان پزشکی رو بگین؟ وقتی تاره میخوام وارد دانشگاه بشیم شانس قبولی چقدر؟ ممنون میشم جواب بدین
26th آگوست 2018 در ساعت 2:23 ب.ظ
سلام وقتتون بخیر.من ۳۱ سال سن دارم و کارشناسی ارشد ام بی ای.میخواستم ازتون بپرسم شرط سنی برای تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی برای من هم وجود داره یا نه؟
12th نوامبر 2018 در ساعت 4:33 ب.ظ
سلام خسته نباشید.
یه سوال داشتم من الان ۱۸ سالم هست دیپلم رشته گرافیک کامپیوتری هستم میخوام برای ادامه تحصیل به فرانسه برم آیا تو دانشگاه میتونم رشته دیگه ای انتخاب کنم؟؟ مثل چه رشته؟؟ لطفا توضیح بدین خیلی ممنون دوست عزیز
7th می 2019 در ساعت 5:48 ق.ظ
سلام. من ۲۰ سالمه میخوام برم فرانسه پزشکی بخونم میخواستم بپرسم چه شرایطی داره
30th نوامبر 2019 در ساعت 7:49 ق.ظ
با سلام من دندانپزشک هستم ، میخواستم بدونم برای گرفتن تخصص هم باید آزمون بدیم؟؟ و آیا شانس قبولی هست؟؟
2nd ژانویه 2020 در ساعت 12:02 ب.ظ
سلام.یک سوال خیلی مهم داشتم و اونم اینه که در سیکل اول، دقیقا چه درس هایی رو باید بخونیم و امتحان بدیم؟